Spanakopita (placinta De Spanac Greceasca)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Spanakopita este una dintre felurile de referinta ale Greciei. In seara aceasta am avut pofta de spanac si ce e mai potrivit decat o placinta cu spanac si feta, intre fasii crocante de placinta?
Este simplu de facut, o mancare light care este excelenta vara, servita cu un pahar de vin alb si rece.
Avem nevoie de:
- 500 g spanac (dezghetat si tocat-cel in punga este excelent)
- 1 cana branza feta zdrobita
- 1/4 cana patrunjel taiat marunt
- 1/4 cana marar taiat marunt
- 4 cepe verzi taiate marunt
- 3 oua batute ca si pentru omleta
- sare si piper
- 1/4 cana ulei de masline
- foi de placinta(se cumpara la pachet-sunt diferite de foile de foietaj-a nu se confunda)
1. Amestecati spanacul, feta, mararul si patrunjelul, ceapa verde si ouale. Apoi sarati si piperati dupa gust.
2. Ungeti tava de cuptor cu ulei de masline(eu am una neagra si mare care a venit cu aragazul).
3. Apoi ungeti o parte a unei foi de placinta cu ulei de masline si asezati-o in tava. Repetati pana obtineti 6 straturi de foi.
4. Asezati amestecul de spanac peste cele 6 foi.
5. Apoi asezati o foie de placinta peste umplutura. Ungeti cu ulei de masline. Repetati de 6 ori.
6. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade C aprox 30 -50 de minute sau pana crusta devine aurie.
Serviti cu vin alb sau ouzo:)
POFTA BUNA!!!