contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanakopita (placinta Cu Spanac)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Este un preparat de patiserie specific grecesc,se prepara sub forma de placinta sau triunghiuri..,de data aceasta am ales placinta.:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 pachet  cu  foi de placinta .
-150 gr unt topit
-500 gr spanac verde
-3 bucati ceapa verde
-4 catei de usturoi
-250 gr branza Feta
-4 oua
-cateva fire de patrunjel si marar verde
-sare,piper alb si 1/2 lingurita nucsoara
-50 ml ulei de masline
-zeama unei jumatati de lamaie.
Mod de preparare:
Foile de placinta congelate,se lasa la temperatura camerei ,pana pregatim umplutura..
Spalam bine frunzele de spanac, ceapa,patrunjelul si mararul...Ceapa o tocam marunt si partea verde si partea alba ,usturoiul il zdrobim  ..Incingem uleiul de masline intr-un wok  , adaugam ceapa si usturoiul ,lasam sa se caleasca putin,adaugam spanacul rupt bucati potrivite si il amestecam cu ceapa si usturoiul ,potrivim de sare si piper..lasam pe foc pana spanacul devine lucios,la sfarsit adaugam patrunjelul ,mararul si nucsoara..Dam vasul deoparte sa se  raceasca putin,dupa care adaugam si branza Feta maruntita...
 In cele din urma adaugam si ouale batute peste spanac...amestecam bine de tot..

Pregatim tava si foile de placinta ..Un vas dreptunghiular de yena...se unge cu unt topit...peste care incepem sa asezam foile de placinta,in asa fel incat sa "ïmbrace" si forma..Fiecare foie se unge cu pensula cu unt topit..Peste restul foilor din pachet.. se pune un prosop umed..sa nu se usuce ,pana le ungem pe toate si punem umplutura..Dupa ce am pus un strat de 7 foi,(unse cu unt topit pe fiecare),turnam compozitia de spanac..
Adunam spre mijloc toate foile de pe peretii vasului...,formand un pachet ,apoi peste mai punem inca un strat de 7-8 foi unse separat pe fiecare in parte..

Se cresteaza cu un cutit din loc in loc..apoi dam forma la cuptor (incins in prealabil)..la foc moderat pentru 30-40 minute...pana se rumeneste frumos...,eu am uns  deasupra cu un galbenus si putin lapte...pentru a fi mai aurie..:))
Asta e tot...e foarte simplu de pregatit,ceva de lucru  cu foile..:))...dar e delicioasaaaa..:)

Weekend placut tuturor!!