Spanakopita Placinta Cu Spanac, Feta & Nucsoara
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
2 lg ulei de masline
1 ceapa, taiata marunt
600 g spanac (cat mai “baby”)
500 g feta + 1 lg piper negru + 2 oua, usor batute + 1 legatura de patrunjel, taiat marunt + 1/2 lgt de nucsoara proaspat rasa
foi de aluat de placinta/strudel
unt topit (aprox 100 g)
Incingem uleiul, calim ceapa, adaugam spanacul si amestecam, pana se inmoaie usor spanacul. Transferam totul intr-o sita si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Scurgem bine de lichidul ramas, adaugam patrunjelul, feta, nucsoara, apoi ouale batute usor. Asezonam, amestecam.
Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim o tava pentru cuptor, tapetand-o cu unt si hartie pentru copt.
Taiem foile de aluat in 3 bucati egale, pe lungime. Luam o ffoaie, o pensulam cu untul topit.
Deasupra ei adaugam o alta foaie de aluat, pensulam cu unt. Repetam operatiunea cu 4-5 foi. In coltul unei foi punem aprox 2 lg de spanac, astfel incat atunci cand intoarcem foaia, sa formam un triunghi. Continuam sa “impaturim” fasia de aluat, din triunghi in triunghi, pana se inchide. Ungem cu unt triunghiul de placinta, sigiland inclusiv bucata finala. Repetam cu fiecare placinta in parte.
Coacem placintelele 15 – 20 minute, pana devin aurii (atentie, sa nu se arda). Le servim imediat. Mie imi place sa le servesc simple, cu iaurt sau lapte batut, sau langa o friptura de miel.
Am facut si o variatiune cu seminte de canepa adaugate in acelasi timp cu feta. Absolut delicioasa ♥
Pofta buna ♥
delicioasa.comRelated posts:
- Cheesecake cu feta, zuchini, leurda si marar
- Tarta cu praz si feta
- Placinta cu susan, quinoa si seminte de canepa
- Delicioasa placinta cu dovleac si mere