Spanac, Mamaliga Si Oua De Prepelita - How Cool Is That?
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Mai dragilor, nu stiu daca v-am mai povesttit cat de mult ador eu ouale de prepelita. Proaspat descoperita pasiune, parol! Le ador... sunt mici, gingase, mult mai usoare decat cele ale suratelor gaini si unde mai pui ca sunt si colesterol free. Mega treaba! Si Miruna... le devoreaza instant!
Asa ca intr-o seara am pus de-o mamaliga, putin spanac si cateva oua! nebunie!
- o mamaliga :))
- 400 gr spanac
- 2-3 catei usturoi
- putin ulei
- oua de prepelita
- sare dupa gust
First, puneti-o de mamaliga. Reformulez: puneti pe ochiul aragazului un ceaun cu apa, cam un litru? depinde de cata mamaliga vreti sa faceti. Cand fierbe apa aruncati sare si faina de porumb, dupa ochi... haide bre, ca oricine stie a face o mamaliga. Deci.... cand e gata rasturnati-o pe o farfurie calda si taiati-o cu ata :P
Pentru spanac, incalziti niste ulei intr-o tigaie. Puneti spanacul tocat, decongelat si scurs bine de apa (daca e proaspat fiert procedati la fel: scurgeti de apa si tocati) si caliti-l in ulei amestecand mereu, cam vreun sfert de ora. Spre final adaugati usturoiul zdrobit.
Ouale de prepelita le transformati in ochiuri. Sigur stiti a face asta si nu aveti nevoie de vreo bagheta fermecata. Apoi luati asa... o farfurie si o furculita, una bucata de mamaliga, cateva linguri de spanac si ochiuri de prepelita cate vreti sau pe principiul fara numar, fara umar.
Pofta buna!