Spanac Gratinat
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
E prima oara cand fac acest fel,dar a iesit gozav si sigur,noua ne-a placut foarte mult.Merita incercat.
INGREDIENTE :
-0,6 kg spanac(eu am folosit spanac congelat)
-4 catei de usturoi
-2 cepe tocate
-250 g telemea rasa
-nucsoara
-sare,piper
-2 cutii de rosii decojite ,cubulete
-busuioc (de preferinta verde)
-cascaval
-120 g sunca sau bacon
MOD DE PREPARARE :
-caliti ceapa si 2 catei de usturoi in putin unt,adaugati spanacul si branza telemea si gatiti 2 minute,amestecand continuu.Inchideti focul si asezonati cu piper si nucsoara.
-amestecati rosiile cu piper,2 catei de usturoi si frunze de busuic tocate,dati un clocot.
-taiati sunca felii subtiri si rumenitio intr-o tigaie antiaderenta,fara nici un adaos de ulei.
-intr-un vas termorezistent,uns cu unt,asezati spanacul,apoi rosiile,sunca si la sfarsit acoperiti cu cascaval ras,sau felii,in asa fel incat sa acoperiti toata compozitia.dati la cuptorul incalzit la foc mediu spre mare,ca la orice gratin.
-cand cascavalul s-a rumenit si s-a topit,e gata.E drept ca la mine s-a rumenit cam tare.
-Puteti servi cu smantana deasupra sau fara .Pofta buna!