Spanac Cu Vitel Si Ochiuri
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
Se poate folosi si carne de pui, iese la fel de gustos.
Carnea de pui poate fi prajita si pusa la sfarsit in spanac sau fiarta.
Eu am folosit de data aceasta 600 kg piept de vitel si cateva bucatele de pulpa de vitel
o ceapa
un morcov
cateva felii de telina
2 catei de usturoi
suc de rosii,pasta de tomate sau jum kg rosii oparite 1 minut si decojite taiate cubulete sau pasate
1 ardei gras
1,5 - 2 kg spanac
Mod de preparare:
Carnea de vitel se spala,se zvanta si se pune la fiert cu
ceapa,morcovul,telina in apa rece.Se pot fierbe si la oala sub presiune.
Spanacul se spala foarte bine in mai multe ape.
Separat rosiile si ardeiul gras se inabusesc impreuna cu spanacul.Puneti un pic de apa fiarta.Zarzavaturile fierte se paseaza bine si se adauga peste rosiile ,ardeiul si spanacul inabusite.Spanacul se adauga neoparit pentru a nu se pierde vitaminele.Se adauga zeama de carne,condimentele si carnea fiarta.Se transfera intr-un vas de yena si se introduce la cuptor pana se rumeneste si scade putin,apoi se sparg cateva oua deasupra si se reintroduce la cuptor pentru cateva minute.
Se serveste cu lamaie.