contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanac Cu Stafide Si Seminte De Pin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
Titlul acestui fel de mancare poate nu suna atat de apetisant pe cat ar trebui. Eu spun ca de vina sunt stafidele :) Insa ele pot fi scoase din reteta.
Adevarul este ca pe mine m-au surprins, combinatia este nemaipomenita si merge de minune, iar gustul putin dulceag complimenteaza gustul specific spanacului si nu il
copleseste.
Noi am servit spanacul ca si garnitura la somon fript in tigaie, insa el poate fi consumat ca si fel principal, pur si simplu, ca si aperitiv, ca si un mic tapas etc.
Am folosit:
- 250gr spanac/baby spinach
- 50gr seminte de pin
- 2 catei de usturoi
- 40gr stafide
- 2 lg ulei de masline
- boia de ardei
- sare, piper
Photobucket
Stafidele se tin in apa calda 3 minute, la umflat.
Photobucket
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga semintele de pin si cateii de usturoi taiati. Se prajesc 2-3 minute, amestecand incontinuu si avand grija ca semintele sa nu se arda.
Photobucket
Spanacul se spala, se lasa la scurs si se adauga in tigaie. Daca nu incape toata cantitatea dintr-o data, adaugati rand pe rand, pana ce toate frunzele s-au inmuiat.
Se sareaza, se pipereaza si se adauga boia dupa gust. Se amesteca si se tine pe foc in jur de 5 minute.
Photobucket
La sfarsit se adauga stafidele si se da iama in mancare deoarece este deosebit de gustos :)
Photobucket