Spanac Cu Rosii La Cuptor
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 600 de grame de spanac, 1 ceapa mare, 2 linguri cu ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 150 de grame de sunca fiarta taiata in felii un pic groase, 500 grame de rosii, 100 de grame de cascaval Emmenthal, dat pe razatoare, 2 linguri cu iaurt cremos pentru gatit, 1 lingura cu oregano, 40 grame de margarina dietetica si grasime pentru ungerea tavii.
Spanacul se curata, se fierbe timp de 10 minute in apa cu sare, dupa cares e scurge, se curata ecapa, se toaca marunt, si se caleste in ulei, intr-o tigaie mare. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga peste ingredientele de mai sus.
Se adauga spanacul, se fierbe cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si se lasa un pic la racit. apoi se scoate grasimea de pe sunca, partea carnoasa se taie in fasii subtiri. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in 8 felii. Dupa aceasta cuptorul se incaleste, tempertura se regelaza la 200 de grade Celsius.
Se adauga sunca, jumatate din cascaval, iaurtul cremos si oregano. Acestea se adauga peste spanac si se amesteca bine de tot. Se varsa apoi jumatate din cantitatea de rosii.
Se unge o tava cu grasime, se intinde amestecul, restul de rosii se asaza deasupra si se persara cascaval ramas. Se sfarama untul deasupra si se baga in cuptor, unde va sta nici mai mult, nici mai putin de 25 de minute.
O portie are 420 de kcal.
Pofta mare!