Spanac Cu Ochiuri Si Cartofi
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg spanac proaspat
200 g ciuperci
1 ceapa
300 g carofi
3-4 catei de usturoi
3-4 oua
Sare,piper,chili
Mod de preparare:
Intr-o cratita pune apa cu sare,cand da in clocot adaugam spanacul spala foarte bine si il inabusim aprox 5 minute,apoi il punem intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin uleiu,se adauga ciupercile curatate,stropite cu zeama de lamaie si tocate; se calesc impreuna 5 minute si se adauga spanacul scurs si tocat.
Amestecul se tine 10 minute pe foc amestecan incontinuu.
Intr-o craticioara se aseaza ½ din compozitia de spanac,1 rand de felii subtiri de cartofi si spanac.
Se acopera totul cu apa si se fierbe la foc mic 25-30 minute,adaugand apa calda din cand in cand. In ultimele 5 minut se pun ouale(in spanac se fac 3-4 adancituri si se sparg ouale),se acopera cu un capac si se tine pe foc pana sunt gata.
Pofta Buna!