contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanac Cu Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



...poate ca unii dintre voi cunoasteti aceasta (foarte) gustoasa mancarica sub un alt nume, insa noi acasa i-am zis mereu asa...fiindca asa ne-o pregatea mami, de cand eram prichindei, cu lapte mult...si usturoi :))
...si desi o fac intotdeauna "din ochi", am sa incerc sa o "prind" in gramaje, pentru ca nimeni sa n-o ocoleasca :)
Deci, reteta ar suna cam asa, cu aproximatiile de rigoare :))
Ingrediente pentru 4 persoane:
- aprox. 1 kg. spanac
- 5-6 linguri ulei
- 5-6 catei de usturoi
- 3-4 linguri faina
- 800 ml. lapte
- sare dupa gust
Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare; se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara.
Se toaca marunt, cu un tocator de genul astuia, pe care l-am folosit la chiftelutele mele de urzici :)
Se incalzeste uleiul intr-o cratita; se dau cateii de usturoi prin presa de usturoi si se calesc pentru cateva secunde in uleiul incins, dar doar atat cat sa-si dezvolte aroma. Nu trebuie sa se maroneasca, pentru ca vor da un gust neplacut, amar, mancarii.
Se adauga imediat faina si se amesteca totul bine. Faina, insa, trebuie sa se rumeneasca un picut :P
Se stinge apoi cu lapte rece (nu adaugati toata cantitatea deodata, ci mai degraba jumatate). Lasati sosul alb sa fiarba pentru cca. 1 minut, dupa care adaugati spanacul tocat. Amestecati din nou, si adaugati, putin cate putin din laptele ramas (va opriti la consistenta dorita)
Se sareaza si se lasa pe foc pana ies aburi :P
La final, daca vreti, puteti adauga o lingurita de zahar si una de otet sau suc de lamaie, dintr-o jumatate de lamaie (varianta asta o stiu de la soacra mea, si desi am pus-o de nenumarate ori in practica, dat fiind faptul ca asa ii place lui Cipi :P ...eu am ramas fidela variantei mele, simple)
Spanacul astfel pregatit se serveste neaparat cu oua ochiuri :))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com