contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanac Ardelenesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Intrebandu-ma o data cu glas tare - mancam spanac bineinteles - cum pot sa existe oameni carora sa nu le placa deloc spanacul, Mr. Green Foot m-a luminat: "stii, nu toata lumea gateste spanacul asa, unii doar fierb putin spanacul in apa si ti-l pun pe masa, gata hai mananca!"
Ahaaa, deci sa fie clar: verzaciunea mea e mai putin sanatoasa, dar e asa de buuuuuna!


Spanac ardelenesc
Ingrediente:

  • 500g spanac (proaspat sau congelat)
  • 400 ml lapte 3.5% grasime
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei

 

Spanacul se pune la fiert pana cand se inmoaiele frunzele (cam 10-15 minute). Se scurge bine de apa si se toaca marunt cu cutitul sau cu robotul de bucatarie. Atentie, sariti peste pasul acesta daca folositi spanac gata maruntit si congelat - din acela la punga cum se gaseste prin magazine.

 


Intr-o oala se toarna putin ulei, cat sa acopere fundul cratitei, se adauga faina si se amesteca bine pana nu raman cocoloase. Apoi se pune pe foc pentru 1-2 minute cat sa se prajeasca un pic faina, fara sa se arda insa. Nu uitati sa amestecati mereu! Se adauga spanacul, sarea si se toarna treptat laptele amestecand continuu. La final se adauga usturoiul pisat si sare (daca papilele mai cer), se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote si gata.
Se serveste cu cartofi prajiti si ochiuri. Sau cu cartofi prajiti si friptura de vitel/porc cu prune. Sau cu cartofi prajiti si carnati prajiti. Bine, bine, cartofii prajiti pot fi inlocuiti cu cartofi natur - sau cartofii eliminati de tot din combinatie, puteti renunta la rantas si sa folositi lapte cu 0.1% grasime... dar nu stiti ce pierdeti. Pe bune!
Hai pofta buna!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com