Spaghetti Cu Ton
Sursa Spaghetti cu ton
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4 portii
Pentru chiftelute
- 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu, tonul maruntit iar sucul pastrat
- 25 gr seminte de pin
- Coaja rasa de la ½ lamaie
- ½ lingura de patrunjel proaspat tocat
- ½ lingura de leustean proaspat tocat
- 50 ml lapte
- 50 gr pesmet
- 1 ou batut
- Sare de mare, dupa gust
Pentru sos
- 500 gr sos de rosii
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite zahar brun
- 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
- 40 gr amidon alimentar
- 150 ml vin rosu
- 1 lingura busuioc proaspat tocat
- 200 gr spaghetti
Preparare
- Se incinge cuptorul la 200°C.
- Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
- Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
- Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
- Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.