Spaghetti Cu Pui
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu stiu de ce am scris spaghetti, de obicei scriu spaghete, imi e mai lejer sa scriu mai mult decat sa modific, asta clar.
Ideea e ca facusem supa de baza si m-a taiat o pofta de paste cum a luat una din fete odata la La Barca. Cum le mai zic eu, paste romanesti, mai rasfierte, cu mult sos. Sigur ca intr-o carciuma nu as servi asa ceva, dar acasa, eeeeee, acasa viata e frumoasa si am voie.
Asa ca o sa va spun reteta (nu le-am rasfiert atat de mult ca aia de la carciuma, ca nu ma lasa inima dar au iesit ce voiam.
Cum spuneam, in supa de baza am pus oasele cu ceva carne pe ele (taman la spaghete din astea ma gandeam).
Apropos de supa aia, o pastrez in cutii compartimentate, un cub din ala mare ajunge la o mancare.
Revenind la pastele noastre, daca tot am exces de praz, apai am calit niste praz cu sare si putina iutica.
Pastele le fierbeam deja pe jumatate, ca sa bea iar sos (daca mie asa imi plac, ce vreti). Asa ca peste praz am pus pasta de tomate, sare, piper, putin tarhon uscat (cel de la Fuchs e foarte bun si aromat) apoi supa si pastele sa mai fiarba in zeama asta buna, spre final am adaugat bucatile de pui si branza rasa (maturata, dar nu parmezan, elvetiana).
SI cam asta e toata mareata reteta, paste de Salajean pe gustul meu. Supa aia intregeste de minune gustul.
In timp ce afara se dezlantuia urgia alba (glumesc, nu va panicati, e o zapada normala, nu e frig, mai mult flescaiala) …
… am mancat niste paste salajeanice (da, stiu, nu sunt de concurs) la “computator”. Si au fost asa de buneeeeeee.
Rezum reteta ca dupa trei ture prin nameti m-a apucat vorbaraia, deci: pastele fierte pe jumatate se pun intr-un sos facut din praz calit cu ardei iute si sare, pasta de tomate si supa, se adauga spre final carnea de pui din supa si branza rasa. Punct.
rororo