Spaghetti Cu Pesto Si Fasole Verde
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pare putin ciudata,dar e foarte buna.
Pentru 3 portii,avem nevoie de:
- 250-300 g paste
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura seminte de pin
- 50 g parmezan(eu am pus pecorino)
- 1 legatura busuioc proaspat
- 3 mînute de fasole verde/princess
- 1 cartof fiert/zdrobit
- ulei de masline
- sare de mare(eu am folosit sare roz de Himalaya)
- piper
Preparam un pesto .
Usturoiul îl pisam în mojar împreuna cu sarea.
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine,
apoi scoatem acest amestec din mojar.
Strivim bine si frunzele de busuioc.
Adaugam parmezanul(în cazul meu pecorino),
si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
Pastele se fierb în apa cu sare.
În momentul în care apa clocoteste,adaugam pastele ,
fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit(asta ajuta la legarea sosului).
Cînd pastle sînt al dente se scurg de apa,
dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste,se amesteca.
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase,
lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cînd amestecati pesto cu pastele,mai adaugati 50 g de parmezan ras,
si cui îi place,o portie dubla de pesto :D
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sînt destul de picante pentru fiica-mea,
asa am ales varianta mai nesosoasa.
Usturoiul îl pisam în mojar împreuna cu sarea.
Adaugam si semintele de pin,le strivim bine,
apoi scoatem acest amestec din mojar.
Strivim bine si frunzele de busuioc.
Adaugam parmezanul(în cazul meu pecorino),
si amestecul de usturoi cu seminte de pin,
dupa care adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
Pastele se fierb în apa cu sare.
În momentul în care apa clocoteste,adaugam pastele ,
fasolea verde tocata grob si cartoful fiert zdrobit(asta ajuta la legarea sosului).
Cînd pastle sînt al dente se scurg de apa,
dar se patreaza ceva din apa de la fiert(o canita)
Se adauga pesto peste paste,se amesteca.
Daca doriti ca pastele sa fie mai sosoase,
lasati ceva mai multa apa(o cana mai marisoara),
si cînd amestecati pesto cu pastele,mai adaugati 50 g de parmezan ras,
si cui îi place,o portie dubla de pesto :D
Pentru ca le-am facut cu pecorino ,sînt destul de picante pentru fiica-mea,
asa am ales varianta mai nesosoasa.