Spaghetti Cu Passata Si Creveti
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 200 gr spaghetti lunghi
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 500 gr passata
- 100 ml vin alb
- 10 gr amidon alimentar
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita pesto
- sare de mare si piper negru
- 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa
- 250 gr rosii cherry, injumatatite
- 160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelati
- frunze proaspete de busuioc
Preparare
- Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.
- Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.
- Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.