contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Cu Passata Si Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

  • 200 gr spaghetti lunghi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 500 gr passata
  • 100 ml vin alb
  • 10 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita pesto
  • sare de mare si piper negru
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa
  • 250 gr rosii cherry, injumatatite
  • 160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelati
  • frunze proaspete de busuioc

 

Preparare

  1. Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.
  2. Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.
  3. Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.






Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com