Spaghetti Cu Fructe De Mare
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta ideala pentru orice masa rapida si gustoasa, care se prepara usor si cu ingrediente delicioase :)
1 borcan de 1l de rosii in suc propriu curatate de coaja
1 pachet de midii inghetate 250 gr.
1 pachet cocktail cu fructe de mare inghetat 250 gr.
1 praz
4 catei usturoi
1 canuta vin de masa alb
ulei de masline pentru prajit
200 ml. frisca lichida
1/2 ardei rosu iute
sare dupa gust
foi de lipie armeneasca ( Lavas ) pentru servit
Stingeti prajeala cu vinul apoi adaugati in tigaie rosiile cu tot cu suc, fierbeti sosul la foc moderat timp de 30 de minute, adaugati frisca si mai lasati sa dea cateva clocote ~4 minute, la sfarsit adaugati in sos fructele de mare si mai fierbeti-le impreuna timp de 2 minute, potriviti gustul sosului de sare.
Fructele de mare si midiile se fierb putin, pentru ca sunt fierte in prealabil de producator inainte de impachetare, daca le fierbeti mai mult riscati sa stricati toata gustosenia pentru ca se vor intari.
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare.
La servit luati o bucata de aluat copt de lipie armeneasca, taiati-o pe mijloc in forma de cruce si imbracati-o pe farfuria in care veti servi pastele, indoiti colturile rezultate de lipie din centru spre marginile farfuriei, in mijlocul fiecarei farfuri puneti spaghete fierte, iar peste ele turnati sos cu fructele de mare.
E o mancare atat de buna.. putin picanta si foarte aromata.
Pofta buna!
Ingrediente:
1/2 pachet spaghetti1 borcan de 1l de rosii in suc propriu curatate de coaja
1 pachet de midii inghetate 250 gr.
1 pachet cocktail cu fructe de mare inghetat 250 gr.
1 praz
4 catei usturoi
1 canuta vin de masa alb
ulei de masline pentru prajit
200 ml. frisca lichida
1/2 ardei rosu iute
sare dupa gust
foi de lipie armeneasca ( Lavas ) pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adanca de tip vok, se infierbanta uleiul de masline, in el caliti putin prazul taiat rondele impreuna cu usturoiul strivit cu partea lata a cutitului si ardeiul iute pana devine putin aurit la culoare.Stingeti prajeala cu vinul apoi adaugati in tigaie rosiile cu tot cu suc, fierbeti sosul la foc moderat timp de 30 de minute, adaugati frisca si mai lasati sa dea cateva clocote ~4 minute, la sfarsit adaugati in sos fructele de mare si mai fierbeti-le impreuna timp de 2 minute, potriviti gustul sosului de sare.
Fructele de mare si midiile se fierb putin, pentru ca sunt fierte in prealabil de producator inainte de impachetare, daca le fierbeti mai mult riscati sa stricati toata gustosenia pentru ca se vor intari.
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare.
La servit luati o bucata de aluat copt de lipie armeneasca, taiati-o pe mijloc in forma de cruce si imbracati-o pe farfuria in care veti servi pastele, indoiti colturile rezultate de lipie din centru spre marginile farfuriei, in mijlocul fiecarei farfuri puneti spaghete fierte, iar peste ele turnati sos cu fructele de mare.
E o mancare atat de buna.. putin picanta si foarte aromata.
Pofta buna!