Spaghetti Cu Ciuperci
Sursa Spaghetti cu ciuperci
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantiatte : 4 portii
Ingrediente
- 170 gr spaghetti
- 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
- 2 fire de ceapa verde, tocate
- 2 fire de usturoi verde, tocate
- 250 gr ciuperci, feliate
- 100 ml vin alb
- 500 gr passata
- 30 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml apa rece
- o mana de patrunjel tocat
- 1 lingurita zahar brun
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- ½ lingurita chili
- sare de mare si piper negru, dupa gust
Preparare
- Fierbe pastele in apa cu sare timp de 8-10 minute apoi scurge-le si pastreaza-le la cald.
- Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa impreuna cu usturoiul verde.Adauga ciupercile si vinul alb si caleste-le 3-4 minute pana cand incep sa se inmoaie.Amesteca passata cu amidonul dizolvat apoi adauga acest amestec in tigaie si lasa totul la fiarba 10 minute.Adauga apoi patrunjelul tocat si condimentele si amesteca bine.
- Toarna sosul preparat peste spaghetti si serveste.