Spaghetti Cu Carne Tocată, Ceafă Afumată şi Măsline
articol scris de Lavinia blog prajiturilelaviniei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 164g ceafă afumată,290g carne tocată de porc, 180g carne tocată de vită, 80g măsline gigant, suc de roşii (făcut de mama), sare şi piper după gust, parmezan ras (eu l-am folosit pe cel de la Napolact), spaghetti nr. 5 (eu am folosit de la Barilla) şi nu în ultimul rând puţin vin alb, de preferinţă sec.
Mod de preparare: carnea tocată se pune în oală şi se amestecă până în momentul în care carnea tocată este se separă. Se adaugă sarea şi piperul. Se adaugă ceafa afumată şi se lasă să se călească. Când este fiartă carnea (în sucul propriu, fără apă sau ulei) se adaugă vinul şi se lasă încă puţin la fiert. Se adaugă sucul de roşii (bulionul) şi se mai lasă câteva clocote. La final se adaugă măslinele. Între timp fierbeţi spaghetti nr. 5 conform instrucţiunilor .
Cantitatea de spaghetti (pentru 4 persoane) am măsurat-o cu dispozitivul din imagine.
Cantitatea de spaghetti (pentru 4 persoane) am măsurat-o cu dispozitivul din imagine.