Spaghetti Con Capperi E Olive
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa atitea mincaruri grele cu care ne-am satisfacut poftele de sarbatori, o mincarica lejera si care face bine la organism si stomac, e oricind binevenita.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 350 g de spaghetti
- 300 g rosii
- 50 g masline negre (cintarite fara simburi)
- 1 lingura capere
- 2 hamsii conservati in ulei
- 1 catel usturoi
- 4 linguri ulei de masline extravergin
- sare
Spalam rosiile si le dam drumul intr-o oala cu cca un litru de apa clocotita, le lasam circa un minut, le scoatem din apa, iar cind sint reci, le curatim de coaja, le taiem in jumatate, eliminam semintele si taiem rosiile in bucatele.
Usturoiul il curatim, taiem in doua, eliminam miezul, si-l taiem marunt. Scurgem hamsii de uleiul in care au fost conservati (daca sint conservati cu sare ii spalam bine), ii taiem feliute. Taiem si maslinele rondele si maruntim un pic caperii. Acum o poza cu ingredientele pronte pentru a lua drumul spre ... tigaia de prajit...
In tigaia de prajit, punem uleiul, iar cind acesta s-a infierbintat adaugam usturoiul, il prajim foarte putin, adaugam caperii, hamsii si maslinele si lasam pe foc timp de doua minute, amestecind continuu.
Adaugam rosiile (rosiile mele sint cam portocalii, deh, nu pot avea culoarea ca cele culese din gradina) si lasam la foc mic timp de 7-8 minute. Aproape de sfirsit, adaugam sare dupa gust.
Fierbem spaghettile "al dente" in apa clocotita cu o lingura de sare, iar cind sint gata, le scurgem de apa si le rasturnam in tigaia de prajit.
Condimentam bine cu sucul preparat si le servim calde.
A incercat reteta si Monica, multumesc...