Spaghetti Con Alici E Pangratatto
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum v-ati dat seama, asta este luna dedicata pastelor.
Reteta care am sa o prezint astazi e de inspiratie din bucataria siciliana.O parte din sufletul meu v-a ramane mereu in insorita Sicilie, de aceea reteta aceasta e o particica din sufletul meu.
Stim cu totii ca bucataria italiana e una delicioasa, cu retete rapide si simple.Bine nu toate dar mai ales cand spunem paste spunem un timp de maxim 15-20 minute, de aceea la noi in casa pastele sunt la mare cautare si nu doar pentru timpul scurt, dar si pentru gustul deosebit.
Pentru doua portii avem de:
300 gr spaghetti
80 gr alici(sardine) in ulei
3 catei usturoi
1 rosie
2 linguri pesmet
ulei masline
sare
patrunjel
busuioc
Se pune intr-o tigaie uleiul de la sardine in care adaugam usturoiul (eu il zdrobesc cu podul palmei) si lasam pana capatas o culoare aurie.Atentie sa nu se arda.Se scoate si se adauga sardinele, eu o bucata am lasat insa.Sardinele or sa se topeasca efectiv, nu va speriati, se adauga rosiile taiate cubulete, se lasa sa se inmoaie, apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.Se lasa 5 minute la foc mediu.
Intre timp s-a pus sare in apa care fierbe pentru paste, da nu adaugati foarte multa apa, caci sardinele sunt si ele sarate.
Cat fierb pastele, separat in alta tigaie adaugam cam o lingura de ulei masline , apoi doua linguri de pesmet.Amestecam avand grija sa nu se arda, se da de-o parte.
Cand sunt gata pastele, intre timp s-a facut si sosul de sardine, scurgem pastele, dar pastrand putina apa si adaugam peste sos, saltam in tigaie ca sa se incorporeze in paste, apoi presaram pesmetul si amestecam iarasi.
Se serveste cu busuioc proaspat tocat.
Reteta de fata fate parte din seria de retete participante la Mistery Box a carei gazda in luna August este Gina