Spaghetti Carbonara
Sursa Spaghetti carbonara
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam reteta asta in plan de ceva vreme si azi m-am gandit sa o public si sa particip cu ea la "Dulce Romanie " - Provocarea lunii Martie 2012".
Asadar am folosit un manunchi de spaghetti subtiri pe care le-am pus la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Intre timp am facut sosul carbonara din cateva felii de kaiser afumat, pe care le-am taiat in fâşii mai subtiri si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cand s-au rumenit putin, am turnat peste ele 2 oua batute si amestecate cu parmezan ras, cca 3 linguri pline, si cu piper si praf de usturoi. Am amestecat cu o spatula din lemn, pentru ca omleta nu trebuie sa ramana intreaga. Spaghetele le-am scurs dupa ce au fiert (la carbonara spaghetele nu se clatesc!), dar nu de tot, ci incat sa ramana una-doua linguri de apa in ele, apoi am turnat omleta si am amestecat totul.
Am servit cu parmezan ras pe deasupra, si mi-as fi dorit si o picatura de ketchup, de care insa, nu mai aveam la indemana.
Pofta buna! :)
Asadar am folosit un manunchi de spaghetti subtiri pe care le-am pus la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Intre timp am facut sosul carbonara din cateva felii de kaiser afumat, pe care le-am taiat in fâşii mai subtiri si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cand s-au rumenit putin, am turnat peste ele 2 oua batute si amestecate cu parmezan ras, cca 3 linguri pline, si cu piper si praf de usturoi. Am amestecat cu o spatula din lemn, pentru ca omleta nu trebuie sa ramana intreaga. Spaghetele le-am scurs dupa ce au fiert (la carbonara spaghetele nu se clatesc!), dar nu de tot, ci incat sa ramana una-doua linguri de apa in ele, apoi am turnat omleta si am amestecat totul.
Am servit cu parmezan ras pe deasupra, si mi-as fi dorit si o picatura de ketchup, de care insa, nu mai aveam la indemana.
Pofta buna! :)