Spaghetti Carbonara Cu Chorizo

articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O rețetă foarte rapidă, adaptată din cartea lui Jamie Oliver: “Gătește în 15 minute cu Jamie”, care îmbină niște arome foarte interesante și savuroase.
Ingrediente:
250g Spaghetti Divella
70g cârnat Chorizo
1 ardei iute
2 crenguțe de rozmarin proaspăt (eu am folosit uscat)
ulei de măsline
4 căței de usturoi
1 ou mare
150g iaurt degresat
sucul a 1/2 lămâie
35g cașcaval (eu am folosit brânză Gruyere)
Preparare:
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare.
Între timp, tăiem în felii subțiri cârnații și ardeiul iute și le punem într-o tigaie împreună cu 1 lingură de ulei de măsline și puțin piper.
Separat, batem oul cu sucul de lămâie, iaurtul și cașcaval ras. După ce au fiert pastele, le scurgem, dar păstrăm o ceașcă din lichidul în care au fiert.
Amestecăm pastele în tigaia cu Chorizo, luăm de pe foc și integrăm și sosul cremos de iaurt. Dacă e nevoie, mai adăugăm puțin lichid în care au fiert pastele pentru a subția sosul.
Poftă bună!