contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Bolognese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prima reteta de paste italienesti pe care am incercat-o (ce e drept, acum multi ani), e foarte usor de preparat si gata in trei sferturi de ora. E si foarte versatila, inlocuind unele ingrediente o putem transforma intr-o delicioasa si satioasa mancare de post, cu alte cuvinte, o consider o reteta grozava. Asta este varianta de reteta pe care am pregatit-o dintotdeauna, daca aveti si alte ingrediente sa sugerati ca sa fie si mai delicioasa, nu ezitati s-o faceti, sunt deschisa la propuneri interesante. Stiu, este o reteta destul de cunoscuta, asa ca sunt sigura ca voi afla sugestii noi si interesante. Smile with tongue outDSCF8384
Ingrediente (4 persoane):
- 300 grame spaghete (normal, daca tineti post, cautati in comert varianta fara ou)
- 250 grame carne de vita (sincer eu n-am cantarit nicioadata cantitatile, am pus totdeauna dupa ochi) – pentru post, puteti inlocui carnea cu graunte de soia pe care in prealabil le fierbeti in apa, dupa care le scurgeti si le introduceti in sosul de rosii deja preparat.
- 250 grame sos de rosii (evential cateva linguri sanatoase de pasta de rosii)
- 1 ceapa, un catel de usturoi (haha, de obicei pun de fapt , mai mult si n-a daunat niciodata)
- 120 grame cascaval ras
- 250 grame legume: in primul rand, ciuperci dar puteti incerca si morcovi, ardei si orice altceva credeti ca ar nimeri bine. Totusi daca puneti o portie sanatoasa de legume, puteti sa mai scadeti din cantitatea de carne, altfel o sa iasa o portie fooooooooooarte mare, ceea ce intre noi fie spus nu e deloc o tragedie, excesul de sosulet gata preparat poate fi pus grijuliu intr-o punga inchisa ermetic si pusa la congelator la inghetat (normal ca dupa ce s-a racit), va fi numai buna la pranz sau cina intr-o alta zi mai aglomerata.
- sare, piper
- nucsoara
- alte ierburi uscate: cimbru, dafin pun eu de pilda
- patrunjel verde
- unt, 2 linguri ulei de masline

DSCF8343DSCF8344

Pentru sosul de carne: tocam carnea (daca mai e cazul, normal). Maruntim ceapa si o punem la calit intr-o oala, adaugam usturoiul si carnea deja tocata (sau de e post soia granule deja fiarta), mestecam nitel, punem apoi o canuta de apa calduta sa fiarba la foc mic cateva minute, profit de ocazie si adaug desupra carnii/ soiei si nitel cimbru si o foaie de dafin. Pentru cei mai sensibili la stomac, nu e obligatoriu sa caliti ceapa si usturoiul, le puteti pune direct la fiert impreuna cu carnea, am incercat si varianta asta si a iesit foarte buna, numai ca na…mie imi place putintica prajealaEmbarrassed smile.
DSCF8347
A venit si randul sosului de rosii (eu una prefer pasta, alaturi de zeama in care fierbe deja carnea, iasa un sos delicios), presaram si nitica nucsoara rasa (dupa gust) si mai lasam sa fiarba 30 – 45 de minute, mestecand des. Adaugam ciupercile (eventual maruntite) si celelalte legume taiate si inabusite in ulei.
DSCF8348
In timp ce fierbe sosul de rosii cu carne, intr-o alta oala, punem apa sa fiarba iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugam sare (eu pun si o lingura de ulei) si turnam spaghetele pe care le vom lasa sa fiarba cate minute ne sunt indicate pe ambalajul lor (de obicei zece minute sunt arhisuficiente). Cand sunt gata, le scurgem de apa printr-o sita si le clatim cu apa calda. Putem presara deasupra lor cascaval ras (asa zice reteta) dar eu una prefer s-o fac direct deasupra farfuriei aburinde cu spaghetele si sosul de carne frumos asezate si gata de devorat.
DSCF8399
Ha, previzibil, ultimul act al acestei preparari este amestecarea spaghetelor cu sosul de carne, o puteti face direct in oala sau puteti portiona spaghetele la fiecare in farfurie turnanad deasupra sosul de carne si nitelus (adica ceva mai mult) cascaval ras. Nu-i asa ca e simplu? Laughing out loud
Pofta buna!Thumbs up

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com