contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Alla Putanesca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



O reteta foarte rapida des intalnita ( mai demult) in randul prostituatelor care aveau putin timp de petrecut in bucatarie ... ei da, chiar asa scrie cineva intr-un comentariu la aceasta reteta :) . Adevarul e ca-i rapida. Maxim 20 de minute si obtinem niste paste delicioase.
Ingrediente:
4 anchoa ( file)
5 linguri ulei de masline
2-3 catei usturoi
100g masline negre ( eu am cumparat gata taiate)
250g rosii ( pasta de tomate, bulion, rosii bucati la conserva)
1 lingura capere ( nu am avut , se pare ca nu mai gasesc nicaieri )
250g spaghete
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper
Daca folositi rosii proaspete le opariti , apoi scoateti pielita, semintele si le taiati cuburi. Punem apa la fiert pentru spaghete .
Spalam ansoa si caperele sub jet de apa ca sa le desaram, apoi le stergem cu un servet uscat.
Intr-o tigaie punem uleiul, lasam sa se incinga si adaugam usturoiul intreg, maslinele fara samburi si taiete felii, ansoa taiate bucatele marunte si caperele taiate mai mare. Lasam cateva minute apoi adaugam rosiile ( in cazul meu bulionul ) si fierbem la foc mic 10-15 minute. Potrivim de sare si piper.
Intre timp fierbem spaghetele al dente, le scurgem si le punem in tigaia cu sos.

Lasam cateva secunde si servim imediat cu patrunjel verde deasupra. Eu am pus si putin praf de chilli sa fie mai picante.
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it cu mici modificari.
PS. Sa-mi scrieti unde gasiti capere in Cluj .

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com