Spaghetti All Amatriciana
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am propus in seara asta sa gatesc paste ( pentru sotul meu, eu am mancat un mar :)) si azi am facut o reteta foarte simpla. Am citit ca reteta originala este din Amatrice un mic orasel din Italia, pun si o poza pe care am gasit-o pe net care mi s-a parut foarte faina .
Bineinteles ca eu am facut mici modificari, functie de ce/cat am avut prin frigider.
Ingrediente:
150 g bacon ( in reteta scria 100g )
250 g spaghetti ( in reteta scria 400g)
1 chilli
1 lingura ulei
1 ceasca vin alb sec ( eu am pus roze)
350g rosii fara pielita si samburi ( eu am pus bulion stiu ca ma certati dar de unde sa gasesc eu in ianuarie rosii buune si carnoase)
Punem apa la fiert pentru paste si apoi fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga.
Taiem baconul felii si il prajim in ulei pana cand partea de grasime devine transparenta. Turnam vinul si lasam pana acesta se evapora. Scoatem apoi baconul pe o farfurie si in uleiul ramas punem rosiile taiate . Lasam sa fiarba pana se inmoaie, eu am lasat bulionul cateva minute deoarece acesta este deja fiert. Scurgem spaghetele de apa fiarta si le punem in tigaie peste sos.
Adaugam si baconul si amestecam. Servim cu piper deasupra si branza rasa .
Parerea mea foarte buna, reteta imi era cunoscuta, ceva asemanator faceam cand eram studenti in camin, bineinteles adaugam si ceapa si usturoi dar cred ca vinul ii schimba total gustul.
Reteta este preluata de pe www.giallozafferano.it
PP