contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Aglio Olio

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-varianta primita prin viu grai de la Geanina


Venise Geanina din Italia. Era Craciunul. Lucra la un restaurant:” Fac paste si spal vase! M-am saturat de paste! Au mai ales niste paste ciudate, cu usturoi si patrunjel. Paaaiii, cum se mananca in sat, la bunica! Mi-e dor si mie de o mamaliguta, de un carnacior, de o gogonica, de sarmale!” Eu, totusi, mare gospodina, retinusem reteta ei sofisticata! Era pe gustul meu, aflata intr-o perpetua cura! Si, am facut-o si eu. Cum am auzit, asa am transpus in practica: paste, usturoi si patrunjel. Devenita, peste ani, GDC, m-am gandit sa dau si eu un research pe Google. Poate chiar pastele Geaninei au un nume.Ei, da,chiar au.Dar , reteta originala e si mult mai complicata: se caleste un pic usturoiul, se pune si ardei iute, rondele, se poate pune si parmezan! Si se numeste si “Spaghetti aglio oglio e peperoncino”!
Si, cum acum sunt deschisa provocarilor culinare, voi incerca, intr-o zi, si reteta originala!
Ingrediente:
- spaghetti: 300 grame
- ulei masline:50 ml (eu am avut unul special, cu trei feluri de piper)
- catei de usturoi: 5
- patrunjei( cui nu-i place, poate folosi singularul “patrunjel”! )
Mod de preparare: notati, sa nu uitati! Spaghetii fierte al dente si turnat deasupra ulei, usturoi taiat marunt si patrunjel. Gata!
P.S. Probabil, dupa aceasta reteta, va intrebati, in mod firesc, ce face acum Geanina. A revenit in tara, deci a redevenit “Geanina de Romania”. Daca mai gateste paste cu usturoi si patrunjel, nu stiu sa va spun. Pa!