contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete “mozolici”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De multe ori sunt imagini care se asociaza cu chefurile zilei. Eu, cand am pofta de paste, ori am chef de ceva foarte simplu, ori de ceva foarte romanesc (unii le zic si in ziua de azi carbonara), ori de ceva vazut intr-o reclama la Coca Cola foarte veche. Nu beau Cola decat accidental, dar am pe retina imaginea bolului plin cu paste italo-americane inecate in sos rosu.

Si de aia am avut chef.

Slide1

Acum fireste, sosul rosu poate fi facut din orice chestie rosie, de la tomate la coulis de ardei gras sau mai stiu eu ce, eu am facut cu ce aveam prin casa si, daca tot am desfacut borcanul meu de pesto, de ce nu. Pesto home made ca la mama Italia acasa, pasta de tomate banala si Harissa, fusion ca sa zic asa, plus apa de la fiertul pastelor. Iertati calitatea pozelor.

Slide2

Si ca sa imi fac pe deplin pohta, pastele pe jumatate fierte le-am finalizat in sos, ca sa “bea” cat mai mult din el.

Slide3

Pe care, fireste, l-au baut. In cantitate destul de mare, dar cam asa aratau alea din imaginea pe care mi-o amintesc eu. Nu m-am indurat sa desfac proaspat primitul Grana Padano si le-am facut scufie dintr-o branza, tot primita de la moasa craciuna, Gmunder Berg se numeste, invechita 6 luni (pe limba lor, 6 Monate gereift, dar asta cred eu ca inseamna).

Slide5

Dupa gustul meu, dulcegi-iuti-aromate, cam fix ce imi doream si arata si ca in poza aia (am mai pus-o pe blog, aia din revista, dar nu mai stiu unde).

Slide6

De ce le-am zis mozolici? In primul rand ca te faci ca un michimaus pe tot “vizajul”, apoi daca esti si la comp, trebuie sa stergi si ecranul, tastatura sau mouse-ul. Nu mai vorbim despre izmene si tricou, e de la sine inteles.

Slide7

Da, pe monitor e maimutza (En Vogue a Mirelei), e un obicei de-al meu, nu conteaza ce comp am, ea trebuie sa fie acolo ca sa imi demonstreze chestii.

O sa ziceti ca asta nu e reteta, ca macaronarii nu mananca asa, ca doar Cola se potriveste la maglavais. Ete fleosc. SUnt super bune.

rororo