Spaghete Gratinate Cu Spanac Si Carnati
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (4 pers):
1 lingurita ulei de masline
O ceapa taiata marunt
300g carnati de porc de buna calitate, fara pielita, tocati marunt
O jumatate de morcov ras
100ml vin rosu
150g supa de vegetale
2 linguri de piure de rosii
250g paste
150g baby spanac
100g branza cheddar rasa
Sos alb:
25g unt
50g faina
300ml lapte
Nucsoara
Mod de pregatire:
Incalziti cuptorul la 180 grade. Incingeti uleiul si caliti ceapa pana se inmoaie, 5 minute. Adaugati carnatii si lasati 3-4 minute. Adaugati morcovii, vinul, supa, piureul si asezonati. Lasati la foc mic 15 minute neacoperit pana se ingroasa.
Puneti toate ingredientele pentru sos intr-o tigaie, asezonati si amestecati pana se ingroasa.
Fierbeti pastele si in aceeasi apa adaugati spanacul, amestecati putin apoi scurgeti de apa.
Puneti jumatate din paste cu spanac intr-o tava.
Adaugati peste sosul de carnati.
Completati cu restul de spaghete. Turnati sosul alb. Puneti deasupra branza si coaceti 15 minute pana se rumeneste.