Spaghete De Porumb(fara Gluten ) Cu Sos Iute De Brie Si Piept De Pui
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Phoai, bune-s !
Si stiti de ce ?! Pentru ca seamana la gust cu mamaliga cu branza si smantana :))...poate chiar cu mamaliga cu ciulama buuuna de pui :D.
In fine, nu-i obligatoriu sa cautati asemanari de gusturi, obligatoriu e sa le faceti ;).
Sunt cateva motive pentru care e musai sa le consumati . Cum ce ?! Spaghetele de porumb ;) !
In primul rand : NU CONTIN GLUTEN - ceea ce e foarte important pentru persoanele intolerante...la gluten ;)
apoi : sunt eficiente in curele de slabire, fiind o alternativa mai sanatoasa a pastelor din grau...si in cele din urma, pot fi consumate in cele mai nebanuite combinatii :).
Suna interesant, nu ?! :D
Daca vreti mai multe informatii, cautati si voi pe net...sunt destule :).
Ca sa preparati spaghetele de porumb cu sos iute de brie si piept de pui, aveti nevoie de cateva ingrediente :
Spaghete -100g / pers ( veti gasi modul lor de prepare pe punga in care sunt ambalate )
Iar pentru sos (cantitatea e pentru 4 portii ) :
-400g piept de pui
-200g branza brie
-200g smantana UHT pentru gatit ( merge si smantana fermentata, insa e posibil sa branzeasca sosul )
200-300 ml lapte
-50g unt
-o ceapa mare (200-250g )
-un ardei gras (Bianca ) cca 200g
-sare/ piper
si elementul surpriza :
-un ardei iute
Ceapa si ardeiul taiate cubulete se calesc putin in unt...se adauga pieptul de pui taiat fasii ( cat mai subtiri )...se sareaza si se gateste pana se patrunde bine (cca 10 min ). In acelasi timp cu puiul se vor gati si legumele :).
Operatiunea asta o puteti face intr-o tigaie nonaderenta, mai incapatoare.
Odata puiul patruns, turnati in tigaie laptele, apoi adaugati bucatile de branza brie ( o puteti taia sau rupe, oricum se topeste )...amestecati pana se topeste branza.
Adaugati apoi smantana si rondele din ardeiul iute ( cat va lasa sufletul, adica in functie de cat de iute doriti sa fie la final ). Mai lasati sosul sa dea un clocot si opriti focul.
Turnati sosul peste pastele fierte si scurse . Amestecati...sa se intrepatrunda .
Daca e necesar mai adaugati sare.
La servire puteti pune peste si piper negru proaspat macinat, patrunjel verde si daca iubiti ardeiul iute, mai puteti adauga cateva rondele :).
Nu-i asa ca e simplu ?!
De bun va asigur eu cu mana pe inima ca sunt "bestiale " ;))...Parol !
FITI BINECUVANTATI ! :)