Spaghete Cu Sos şi Chifteluţe
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu exact originea acestui fel de mancare, daca provine sau nu din Italia ca alte feluri de paste, insa stiu cu siguranta ca americanii sunt mari amatori de "spaghetti with meatballs and sauce", adica spaghete cu sos, in general de rosii, si chiftelute.
Pana acum nu am avut ocazia sa le incerc, insa ieri le-am facut testul. Sunt foarte bune, mai ales ca eu le-am facut dupa o reteta oarecum proprie, fiindca am folosit ingredientele clasice pe care le folosesc in general pentru chiftele si pentru sos de rosii.
Am folosit:
Pana acum nu am avut ocazia sa le incerc, insa ieri le-am facut testul. Sunt foarte bune, mai ales ca eu le-am facut dupa o reteta oarecum proprie, fiindca am folosit ingredientele clasice pe care le folosesc in general pentru chiftele si pentru sos de rosii.
Am folosit:
- Pentru chiftelute: 350 gr carne tocata de porc, 2 felii de paine, 1 ceapa mare, 2 oua, busuioc, oregano, boia dulce, sare, piper;
- Pentru sos: 200 ml sos de rosii, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr de rosii in bulion, busuioc, oregano, sare, 4-5 catei de usturoi, 1 foaie de dafin;
- Spaghete (fara cantitati, dupa preferinta).
Am amestecat carnea tocata cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, ceapa tocata fin (eventual cu robotul), ouale si condimentele. Am format chiftelute rotunde pe care le-am prajit in baie de ulei si le-am scurs apoi pe servetele de hartie.
Am pus pe foc intr-o cratita sosul de rosii, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am adaugat 2-3 linguri de apa si am omogenizat. Cand a inceput sa fiarba am adaugat usturoi tocat fin, foaia de dafin, oregano, busuioc si sare.
Am lasat pe foc aproximativ 10 minute.
Spaghetele le-am fiert in apa cu sare.
Am servit spaghetele impreuna cu 5-6 chiftelute si sos de rosii din belsug.
Nu uitati sa adaugati deasupra si parmezan, eu mi-am adus aminte de el dupa ce mancasem 1/2 de portie :))
Pofta buna!
Am pus pe foc intr-o cratita sosul de rosii, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am adaugat 2-3 linguri de apa si am omogenizat. Cand a inceput sa fiarba am adaugat usturoi tocat fin, foaia de dafin, oregano, busuioc si sare.
Am lasat pe foc aproximativ 10 minute.
Spaghetele le-am fiert in apa cu sare.
Am servit spaghetele impreuna cu 5-6 chiftelute si sos de rosii din belsug.
Nu uitati sa adaugati deasupra si parmezan, eu mi-am adus aminte de el dupa ce mancasem 1/2 de portie :))
Pofta buna!