Spaghete Cu Sos De Rosii Si Ciuperci
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un preparat de post rapid si gustos
Ingrediente
* 300 g spaghete fara ou
* 4 ciuperci champignon
* 1 ceapa medie
* 1/2 morcov ras
* 5 catei usturoi
* 200 g rosii in bulion
* 1 lingura pasta de tomate
* sare,piper,usturoi granulat
* verdeturi italienesti(optional)
* patrunjel verde
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa cu sare,cand da in primul clocot se pun spaghetele si se fierb aprox 10 min pana se inmoaie.Cand s-a fiert se scot intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.
Sosul:
Ceapa tocata fff marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie.
Ciupercile se curata,se spala si se stropesc cu otet,apoi se taie felii subtiri.Peste ceapa si morcov se adauga ciupercile,usturoiul tocat si condimentele si se amesteca.
Dupa aproximativ 5 minute se adauga rosiile cu bulion,pasta de tomate si 1 ceasca cu apa calda.Se lasa pe foc pana se ingroase putin sosul.
Peste spaghete se toarna sosul cald si se servesc cu patrunjel verde!