Spaghete Cu Smantana Si Branza Camembert
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima vreme v-am cam indulcit, iar supele si pastele au inceput sa protesteze. Am cateva supe de pus si paste, cam asta am mancat in ultima vreme ;) V-am spus eu ca ador pastele, asa ca astazi avem niste spaghete delicioase cu sos alb. Unde mai punem ca se fac in 2 timp si 3 miscari (aproximativ :P).
Sunt perfecte pe masa de pranz, daca aveti pauza si dati o fuga acasa(stiu ca e cam greu, dar poate aveti locul de munca pe langa casa). Le pregatiti rapid si le mancati si mai rapid, apoi ziua este mai frumoasa :)
Ingrediente:
300 g spaghete
1 ceapa
3-4 fire ceapa verde
100 g camembert
100 g smantana fermentata
50 ml smantana lichida
50 ml apa de la paste
sare,piper
chili
Mod de preparare:
Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor dee pe pachet.
Intr-o tigaie se pune ceapa uscata taiata marunt si ceapa verde taiata bucatele si se caleste putin, apoi se adauga apa (50 ml) in care au fiert pastele si se lasa 3-4 minute.
Smantana fermentata se amesteca cu smantana lichida si 1 lingurita de amidon; amestecul se pune peste ceapa si lichidul din tigaie, impreuna cu branza taiata bucatele, si se amesteca rapid (focul trebuie sa fie minim). Se amesteca incontinuu 2-3 minute pana se ingroase sosul putin.
Se adauga condimentele si pastele scurse si se amesteca. Se asezoneaza cu patrunjel tocata si se servesc calde.