Spaghete Cu Midii Si Sos De Smantana Dulce
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Midiile sunt foarte gustoase si se numara printre cele mai apreciate delicatese ale marilor restaurante,servite atat proaspete in boluri cu gheata,cat si gatite in cele mai ingenioase feluri.
Ingrediente :
500 g midii (doar carnea)
400 g spaghete
5 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
400 ml smantana pentru gatit
sare,piper,chilli uscat
patrunjel
1 lime/lamaie
Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente.
Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine.
Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim prin uleiul aromat cam 3-4 minute,asezonam cu sare,piper si adaugam smantana .Punem capacul si lasam sa fiarba cateva minute,sa mai scada putin, dupa care presaram patrunjelul tocat,chilli si spaghetele scurse. Amestecam bine spaghetele cu sosul si midiile.
Dam la o parte tigaia de pe foc,stropim putina zeama de lamaie si servim.
Pe cuvant,sunt niste paste colosal de gustoase!:)
Pofta buna!