Spaghete Cu Jeleu De Rosii
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai povestit ca-mi plac pastele la nebunie. As manaca toata ziua paste in tot felul de combinatii.
:) Ei bine acum ceva timp prietenii de la Gustos impreuna cu cei de la Hutton mi-au lansat invitatia de a participa la o campanie in care preferatele mele, adica pastele, sunt vedete.
Am primit un cos cu de la Hutton si sunt uluita de varietatea de forme si compozitii a produselor Hutton.
Pastele de inalta calitate sunt produse de peste 20 de ani, la Botiz (in apropiere de Satu Mare) cu tehnologie moderna si cu multa pasiune si asta se simte in fiecare imbucatura. :)
Multumesc pentru invitatie Gustos.ro si Hutton!
:) Ei bine acum ceva timp prietenii de la Gustos impreuna cu cei de la Hutton mi-au lansat invitatia de a participa la o campanie in care preferatele mele, adica pastele, sunt vedete.
Am primit un cos cu de la Hutton si sunt uluita de varietatea de forme si compozitii a produselor Hutton.
Pastele de inalta calitate sunt produse de peste 20 de ani, la Botiz (in apropiere de Satu Mare) cu tehnologie moderna si cu multa pasiune si asta se simte in fiecare imbucatura. :)
Multumesc pentru invitatie Gustos.ro si Hutton!
Rulouri de cascaval:
- 150 g cascaval
- 1/4 lgt oregano uscat
- cateva fire de ceapa verde
Jeleu de rosii
- 380 g rosii cuburi
- 10 g gelatina granulata
- 1 lgt busuioc uscat tocat (optional)
Jeleu de rosii
1. Mixeaza rosiile cu un blender vertical.
2. Pune intr-un vas 100 g de piure de rosii impreuna cu gelatina si lasa 10 min la hidratat. Apoi muta vasul pe baie de abur pana cand se dizolva granulele de gelatina.
3. Pune geatina dizolvata peste restul de piure de rosii, asezoneaza cu sare si busuioc, amesteca si da vasul la rece (in congelator pentru 10 min sau in frigider pentru 1 h).
Rulouri
1. Razuieste cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, asezoneaza cu sare si oregano.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune cascavalul in gramajoare (6) la distanta de 5-10 cm una de cealalta.
3. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru 10-15 min.
4. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.
1. Razuieste cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, asezoneaza cu sare si oregano.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune cascavalul in gramajoare (6) la distanta de 5-10 cm una de cealalta.
3. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru 10-15 min.
4. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.
Paste:
Pune pastele la fiert in apa cu sare si cu crenguta de busuioc pentru 7 min. Scurge apa din paste, trece-le pe sub jet de apa rece (optional), adauga uleiul de masline si amesteca-le.
Asamblare:
1. Pune pastele intr-un inel alimentar pe o farfurie.
2. Ruleaza discurile de cascaval si leaga-le cu o foaie de ceapa.
3. Pune jeleul de rosii intr-un pos si umple rulourile de cascaval, apoi pune si deasupra pastelor daca doresti jeleu de rosii.
2. Ruleaza discurile de cascaval si leaga-le cu o foaie de ceapa.
3. Pune jeleul de rosii intr-un pos si umple rulourile de cascaval, apoi pune si deasupra pastelor daca doresti jeleu de rosii.