Spaghete Cu Dovlecei Si Rosii
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va spun sincer ca pastele astea sunt printre cele mai bune paste mancate vreodata! Cum se stie deja – cele mai bune mancaruri sunt adesea cele mai simple si cu ingrediente cat mai putine. Este valabil si in cazul de fata.
Reteta ii apartine Isabelei, care abia daca a apucat sa o posteze, ca eu eram deja pregatita de gatit. Am mai modificat din ingrediente si cantitati pe ici, colo dar tot a iesit ecva minunat! Va spun: trebuie neaparat sa incercati aceste spaghete pentru ca sunt gata in fix 10 minute si sunt delicioase!
Spaghete cu dovlecei si rosii – 1 portie
- 120 g spaghete integrale
- 1 dovlecel mic, taiat feliute subtiri sau 1/2 dovlecel mare
- 4-5 rosii cherry sau 1 rosie mare
- ulei de masline aromat cu busuioc
- sare
- Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie, punem putin ulei de masline aromat, aruncam feliile de dovlecel si le perpelim putin, avand grija ca permanent sa-i invartim in tigaie pt a nu se arde.
- Dupa 2-3 minute, adaugam rosiile cherry taiate in jumatati (sau rosia mare feliata) si continuam sa amestecam pe foc, pret de cateva minute pana cand rosiile se inmoaie si dovleceii prind o culoare pala. Ideea e ca legumele sa nu fie extra fierte sau prajite, ci un pic crude si inabusite. Condimentam cu sare dupa gust.
- Amestecam pastele fierte si scurse de apa cu legumele rumenite si servim cu pofta!