Spaghete Cu Creveti Picanti
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Intotdeauna cand prepar spaghete imi vine in minte scena clasica din Doamna si Vagabondul, cand doua boticuri se unesc, doi ochisori mici si umezi incep sa clipeasca des, iar un caine de maidan se transforma intr-un lord Si toate astea datorita unei micute si aromate spaghete. How lovely! Dar, depasind acest moment delicios-dragastos, astazi vin cu niste Spaghete cu creveti picanti, o reteta perfecta pentru o seara in doi.
Ingrediente pentru reteta de Spaghete cu creveti picanti
- 250 gr spaghete
- 200 gr creveti decorticati
- 3 rosii medii
- 1 ardei chili
- 3 catei de usturoi
- cateva boabe de piper rosu
- cateva frunze de busuioc tocate
- un caus de unt
Mod de preparare pentru reteta de Spaghete cu creveti picanti
Pune crevetii congelati in apa rece si lasa-i sa se dezghete complet. Nu incerca sa ii gatesti cat timp nu sunt dezghetati complet, pentru ca se vor transforma intr-o carnita gumata, fara savoare. Lasa-i sa se dezghete usor, in apa rece, la temperatura camerei. Nu va lua mai mult de 15-20 minute. Foloseste creveti congelati, usor prefieti inainte, in felul acesta vei economi timp si energie
Fierbe spaghetele conform indicatiilor de pa ambalaj, in apa cu putintica sare. Cand sunt “al dente” strecoara-le si pastreaza o canuta din apa in care au fiert.
Incalzeste untul si adauga usturoiul tocat, ardeiul chili maruntit bine si frunzele de busuioc tocate marunt. Adauga crevetii dezghetati complet si amesteca usor, pe foc mic, doar 1 minut. Pune rosiile tocate si adauga acea canuta cu apa in care au fiert pastele. Lasa sa fiarba maxim 10 minute. La final presara bobele de piper rosu, strivite.
Trage de pe foc si amesteca cu spagehete.
Serveste calde aceste spaghete cu creveti picanti.
O reteta pentru o seara in doi oferita de MyMan magazinul de cadouri pentru barbati
Acest articol Spaghete cu creveti picanti apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.