Spaghete Cu Chiftelute
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cum nu ma duc la munca, cum ma iau pohtele de cele mai food porn chestii posibile dar nu e vina mea. Din discutii, din filme, din desene, din blogosfera, numai spaghete cu chiftelute vedeam (meatball spaghetti pe foodgawker, ma rog). Am rezistat eroic pana azi.
Sa ma intelegeti clar, nu voiam acele paste italiene manjite cu sos ci acele paste promovate de americani ca italiene, alea pline, mustind de sos, de conserva ordinara sau de filme gen Raising Hope or Bundy. Bineinteles ca facute de la zero, de fapt sosul, dar ideea de paste v-o zic, nu e deloc italieneasca, de fapt nu am mancat niciodata in Italia meatball spaghetti.
Cum ma fredonam eu asa am mai deschis si o revista Subito Pronto fix la pagina cu reclama de Coca Cola care ia uitati ce poza continea:
Deci exact ce imi bantuia mie visele, asa ca am purces la treaba si am ales ce sa pun in sos, anume: rosii, ardei gras si iute, morcov, mar, ceapa si usturoi (de fapt mujdei ramas de la friptura de ieri).
Pana a fiert apa ca sa oparesc rosiile, am jumulit si busuiocul, cam fara mila.
E doar o crenguta, am taiat parandu-mi-se mica, ghiveciul fiind protejat cu perdeaua de atacurile Mozzarellei si ale lui Roquefort.
Deci am inabusit in ulei de masline totul, mai putin rosiile, cu sare de la inceput, foc mic si capac.
Am adaugat rosiile decojite, taiate concasse (asa sa stiti, nu le mai tai bucati cam de o saptamana, le concassez).
Cand au fiert si dumnealor am pasat totul, am potrivit gustul de sare, piper si zahar si la final de tot am amestecat si busuiocul.
Chiftelutele chiar nu au fost vedete, 154g de carne de vita (luasem sa imi fac un tartar), putin ou batut, ceapa, sare si piper si lasate nitel in tigaie cu putin ulei de masline, tot la foc mic.
Si marea intalneala.
Dragoste la prima amestecare, va spun eu.
Un castron plin cu placeri semi-vinovate, caci grasimi nu au fost, putin ulei de masline, vaca slaba, multe legume, doar carbohidratii ce mai incurca vreun regim.
Sosul e genial, doar putin picant (am mai scos din ardei iute cand mi-am dat cu el pe la nas) chiftelutele chiar nu sunt deloc vedete. Cand o sa mai fac (m-am ales si cu niste borcane de sos) fie nu mai pun deloc fie fac din carne de carnati chiftelutele, sigur merg mai bine decat vaca asta fada.
Drept e ca dureaza nitel sosul asta decat ala luat de-a gata, dar nici nu se compara.
rororo