Spaghete Cu Chiftelute Din Vita
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (4 portii):
1 cartof
400g carne tocata de vita
O ceapa tocata marunt
Un ou
4 linguri de patrunjel tocat fin
5 linguri ulei masline
400g passatta (piure din rosii decojite si fara seminte)
2 linguri bulion
400g spaghetti
Faina
Busuioc
Parmezan
Sare, piper, oregano
Mod de pregatire:
Se fierbe cartoful si se zdrobeste ca pentru piure. Se pune carnea, cartoful, oul, patrunjelul, ceapa in bolul unui robot si se mixeaza bine. Se formeaza chiftelute din pasta formata si se dau prin faina. Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si se prajesc bine chiftelutele pana devin aurii, in jur de 8-10 minute. Adaugati passatta si bulionul si mai lasati 10 minute pana se reduce sosul.
Fierbeti pastele, scurgeti bine si adaugati in sos. Asezonati cu sare, piper, oregano. La servire presarati busuioc si parmezan.