Spaghete Cu Chiftele
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Io parlo italiano
De două ori pe anno,
Dar mănânc spaghetti
Mai des decât Bonetti.
Ce iti trebuie pentru 4 portii:
Pt chiftele (poza 1):
- 300 gr carne tocata (porc+vita)
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 morcov (razuit marunt)
- o legatura patrujel
- 1 ou
- sare, piper, boia dulce
- ulei pt prajit chiftelele
Pt sos:
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 ardei gras tocat marunt
- sare, curry, busuioc uscat
- 100 ml apa
- 50ml ulei pt calit
Paste:
- 500 gr spaghete
Plan de lucru:
-amestecam ingredientele pentru chiftele (poza 2). Apoi, cu mana uda, formam chiftelele (poza 3).
-Le trecem prin faina si le rumenim in ulei incins pe ambele fete (poza 4).
- Scoatem chiftelele pe un servetel care sa absoarba din ulei, apoi le lasam deoparte pana facem sosul si fierbem pastele (poza 5).
- Preparam sosul: Calim ceapa, adaugam ardeiul gras, apoi rosiile taite cubulete.Condimentam dupa gust. Turnam apa si lasam sa fiarba circa 20 minute, pana scade (poza 6).
- intre timp fierbem spaghetele si le scurgem (poza 7).
- Asezam pe farfurie spaghete apoi sos si deasupra chiftelele (poza 8 ).
- pofta buna!
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A3. Pasta&Pizza