contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Chiftele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

spaghete cu chiftele poza8

Io parlo italiano
De două ori pe anno,
Dar mănânc spaghetti
Mai des decât Bonetti.

Ce iti trebuie pentru 4 portii:

Pt chiftele (poza 1):
- 300 gr carne tocata (porc+vita)
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 morcov (razuit marunt)
- o legatura patrujel
- 1 ou
- sare, piper, boia dulce
- ulei pt prajit chiftelele

Pt sos:
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 ardei gras tocat marunt
- sare, curry, busuioc uscat
- 100 ml apa
- 50ml ulei pt calit

Paste:
- 500 gr spaghete

Plan de lucru:
-amestecam ingredientele pentru chiftele (poza 2). Apoi, cu mana uda, formam chiftelele (poza 3).
-Le  trecem prin faina si le rumenim in ulei incins pe ambele fete (poza 4).
- Scoatem chiftelele pe un servetel care sa absoarba din ulei, apoi le lasam deoparte pana facem sosul si fierbem pastele (poza 5).
- Preparam sosul: Calim ceapa,  adaugam ardeiul gras, apoi rosiile taite cubulete.Condimentam dupa gust. Turnam apa si lasam sa fiarba circa 20 minute, pana scade (poza 6).
- intre timp fierbem spaghetele si le scurgem (poza 7).
- Asezam pe farfurie spaghete apoi sos si deasupra chiftelele (poza 8 ).
- pofta buna!

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

spaghete cu chiftele poza1 spaghete cu chiftele poza2 spaghete cu chiftele poza3 spaghete cu chiftele poza4 spaghete cu chiftele poza5 spaghete cu chiftele poza6 spaghete cu chiftele poza7 spaghete cu chiftele poza8
Filed under: A3. Pasta&Pizza