Spaghete Cu Chiftele Siciliene
articol scris de inbucatariecutata blog inbucatariecutata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1 1/2 cana ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
100 ml sherry
500 mb rosii in sos tomat
100 g branza data pe razatoare
4 linguri de busuioc tocat marunt
2/3 cana de miez de paine proaspata
3 linguri lapte
1/3 cana de parmezan dat pe razatoare
1/4 cana de ceapa taiata marunt
3 linguri de busuioc tocat marunt
1 ou mare
1 catel de usturoi tocat marunt
1/4 lingurita piper negru
500 g carnati proapeti, scosi din pielita
800 g de muschi de vitel, tocat
2 linguri nuci de pin, prajite
2 linguri coacaze
800 g spaghete
Mod de preparare:
Sos:
Puneti uleiul intr-o tigaie. Cand este fierbinte adaugati ceapa si caliti cam 10 minute. Amestecati sa nu se prinda de tigaie. Adaugati usturoiul si sherry, amestecati cam 1 minut. Adaugati rosiile, branza si 2 linguri de busuioc. Amestecati si fierbeti maxim 1 minut. Lasati sa fiarba la foc moale, cam 1 ora. Adaugati sare si piper dupa gust.
Chiftele siciliene: Preincalziti cuptorul la temperatura medie.
Pregatiti o tava cu hartie de copt, unsa cu putin ulei.
Amestecatti miezul de paine cu laptele. Adaugati parmezanul, ceapa, busuiocul, oul, usturoiul si piperul. Amestecati pentru omogenizare. Adaugati si celelalte componente si amestecati bine.
Ungeti mainele cu ptutin ulei si incepeti sa formati chiftele rotunde cam de 3 - 4 cm diametru. Asezatile pe foaia de copt din tava. dati la cuptor pana capata o culoare usor maronie, aproximativ 30 de minute.
Cand sunt gata le adaugati la sos. Puneti pe foc si dati in 2 - 3 clocote.
Preparati spaghetele al - dente sau conform instructiunilor de preparare de pe pachet, dupa dorinta.
Turnati chiftelele si sosul peste spaghete.
Se consuma calde.