Spaghete Cu Busuioc Si Usturoi
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Minunat de lejere si usor de facut. Mai aduagati samburi de pin macinati si obtineti un pesto delicios.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 250 g spaghete de calitate buna
- o legatura mare de busuioc proaspat
- 2 catei de usturoi tanar
- 50 g parmezan macinat
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
1. Pregatiti spaghetele, conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare bruta. Intre timp spalati busuiocul si uscati-l cu ajutorul unui prosop de bucatarie.
2. Curatati usturoiul si introduceti-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu busuioc, parmezan si ulei de masline. Porniti robotul si asteptati ca totul sa devina o pasta, adaugand ulei de masline pentru cremozitate.
3. Strecurati spaghetele de apa si dati-le putin sub un jet de apa rece. Amestecati-le cu crema de busuioc si usturoi, apoi condimentati-le cu sare si piper. Lucrati rapid si nu fiti insistenti pentru a nu se topi parmezanul. Se pot servi caldute sau reci.