contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Ansoa, Ardei Iute Rosu Uscat Si Pangritata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In weekend aveam chef de paste si cum eram in oras am mers cu sora mea la Pizza Hut.Acolo am mancat cele mai proaste paste carbonara ever.Asa ca am plecat dezamagite si nesatisfacute..
A doua zi acasa am luat o carte de-a lui Jamie Oliver, am deschis-o la sectiunea paste si am dat peste reteta asta interesanta si cu ingrediente disponibile (in frigider).
Pangritata nu trebuie sa va sperie, in Italia era un substitut al parmezanului pentru cei care nu si-l permiteau, iar in reteta asta da o textura crocanta si cu un iz delicios de usturoi.

Ingredinte (4 portii):
*455g spaghete uscate
*6 linguri ulei de masline extravirgin
*2 catei de usturoi, tocati marunt
*16 fileuri de ansoa
*sucul de la 2 lamai
*2 ardei iuti rosii, uscati si maruntiti
Pangritata:
*8 linguri ulei de masline extravirgin
*1catel mare de usturoi, tocat marunt
*1 mana buna de frunze de cimbru proaspat
*200g pesmet proaspat
*sare si piper negru proaspat macinat
Preparare (15 min):
1.Umpleti o oala cu apa si puneti-o la fiert.
2.Mai intai faceti pangritata: puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros.Adaugati usturoiul, cimbrul si pesmetul; se vor cali si vor incepe sa se rumeneasca.Amestecati timp de cateva minute, pana cand pesmetul devine auriu si crocant.Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat, si puneti-l sa se scurga pe un prosop de hartie.
3.Fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac "al dente" (la ale mele a durat 8 min).
4.In timp ce spaghetele se fierb, puneti uleiul si usturoiul intr-o tigaie, pe care o incingeti la foc mic.Pe masura ce usturoiul incepe sa se inmoaie, puneti si fileurile de ansoa deasupra.Dupa un minut vor incepe sa se topeasca.Adaugati sucul de lamaie si presarati ardeii iuti.Adaugati spaghetele bine scurse si amestecati-le, sa se impregneze bine cu sos.Gustati si completati cu suc de lamaie, sare si piper daca mai e nevoie.
5.Presarati cu pangritata din belsug si serviti.
Enjoy!


P.S.: Din poza spaghetelor lui Jamie eu am constatat ca acest pesmet proaspat este format din bucatele de paine (uscata).Eu una, aveam o punga de pesmet cumparat, extrafin, si pot sa zic ca a iesit delicioasa pangritata si asa, insa data viitoare as face-o ca mai sus.Plus, n-am avut ardei rosii uscati, ci unul proaspat dar care se uscase putin in frigider.