Spaghete Carbonara Cu Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta aceasta este cea care a prins cea mai bine la copilul meu si cred ca majoritatea copiilor adora acest tip de spaghete.
INGREDIENTE:
250 g spaghete
100 g sunca
50 g bacon
1 lingura unt
2 galbenusuri
150 ml smantana
parmezan
1 lingura de cascaval
sare
piper
PREPARARE:
Pentru inceput punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand da apa in fiert punem pastele la fiert. Avem grija sa facem sosul cat timp acestea fierb. Calim intr-o tigaie mai mare baconul taiat cubulete, apoi il scoatem si calim in acel ulei sunca.
Batem galbenusurile cu smantana si cu 1 lingura de cascaval.
Turnam amestecul de smantana peste sunca, adaugam si baconul, sare, piper proaspat macinat, apoi lasam cateva minute sa fiarba, amestecand continuu.
Dupa ce au fiert pastele, le strecuram de apa si le punem in tigaie, peste sunca calita cu smantana si ou. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi luam de pe foc.
Le servim imediat cu parmezan ras.
Pofta buna!