Spaghete Bolognese
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O să mănânc de-o să pleznesc.
Cineva să mă salveze!
Să ascundă cratiţa
Cu spaghete bolognese.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
Pt sos:
- 500 gr carne tocata (porc+vita)
- 200 gr jambon afumat (se poate folosi kaiser)
- 2 cepe mai mici
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 60 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 100 gr bulion (pasta de rosii)
- 400 ml suc de rosii
- 120 ml vin rosu
- 1 lingura oregano uscat
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
Pt fiert spaghete:
- 500 gr spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 1 varf sare
Pt presarat deasupra:
- 100 gr parmezan
-1 legatura patrunjel verde
Plan de lucru:
-calim jambonul taiat marunt in uleiul de masline (poza 2).
- Adaugam carnea tocata (poza 3). Cand aceasta si-a schimbat culoarea adaugam ceapa si morcovul taiate cubulete (poza 4).
- Apoi adaugam si ardeiul si usturoiul tocate marunt (poza 5). Le lasam pe foc circa 5 minute, apoi adaugam pasta de rosii si condimentele (poza 6).
- Turnam vinul (poza 7) si lasam pana se evapora alcoolul. Turnam si sucul de rosii (poza 8 ).
- Mai lasam cateva minute pe foc, apoi bagam acest sos la cuptor pentru o ora.
-cu 20 de minute inainte sa fie gata sosul, punem apa la fiert cu ulei si sare (poza 9). Cand apa incepe sa fiarba, adaugam spaghetele (poza 10). Dupa ce au fiert, le scurgem bine de apa (poza 11).
- Aranjam spaghete in farfurie, punem peste ele cateva linguri de sos, apoi acoperim cu parmezan si patrunjel tocat (poza 12)
- pofta buna!
Timp de preparare: 90 de minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A3. Pasta&Pizza