contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Bolognese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt spaghetele mele preferate si ma bucur ca am incercat aceasta reteta. Ingredientul minute a fost vinul alb, Grasa de Cotnari.
Ingrediente:
  • 500 g carne tocata amestec vita cu porc; 
  • 70 g spaghete/portie; 
  • 250 ml pasata de rosii; 
  • sare; 
  • piper; 
  • 3 catei usturoi; 
  • o ceapa mare; 
  • busuioc; 
  • patrunjel; 
  • 2 linguri ulei de masline; 
  • parmezan; 
  • 100 ml de vin alb.

Tocati ceapa marunt si caliti-o cu putin ulei, fara a o lasa sa se rumeneasca.
Peste ceapa adaugati carnea tocata si caliti totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat.
Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.
 Se fierbe pana se evapora vinul, dupa care se pune pasata de rosii.
 Se adauga busuioc, patrunjel, sare si piper dupa gust.
 Se lasa sa fiarba inca 20 de minute. Daca scade prea mult mai adaugati, din cand in cand, putina apa.
Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga putina sare. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde. Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan. Se servesc cu vin rosu.
 Pofta buna!