Spaghete Bolognese
Sursa Spaghete Bolognese
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g carne tocata amestec vita cu porc;
- 70 g spaghete/portie;
- 250 ml pasata de rosii;
- sare;
- piper;
- 3 catei usturoi;
- o ceapa mare;
- busuioc;
- patrunjel;
- 2 linguri ulei de masline;
- parmezan;
- 100 ml de vin alb.
Tocati ceapa marunt si caliti-o cu putin ulei, fara a o lasa sa se rumeneasca.
Peste ceapa adaugati carnea tocata si caliti totul la foc mediu. Dupa ce ati omogenizat carnea tocata cu ceapa, se adauga si usturoiul pisat.
Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.
Se fierbe pana se evapora vinul, dupa care se pune pasata de rosii.
Se adauga busuioc, patrunjel, sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba inca 20 de minute. Daca scade prea mult mai adaugati, din cand in cand, putina apa.
Cand sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga putina sare. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se servesc calde. Puneti intr-o farfurie pastele, dupa care adaugati sos si presarati parmezan. Se servesc cu vin rosu.
Pofta buna!