Spaghete Bolognese
Sursa Spaghete Bolognese
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La spaghetele Bolognese este foarte important sosul, asa ca pregatirea lui are nevoie de toata atentia noastra. Va scriu mai jos pasii pe care i-am urmat eu pentru pregatirea acestui sos.
SOS PENTRU SPAGHETE BOLOGNESE (timp de preparare: 1 ora)
Pentru acest sos ai nevoie de:
- 850 gr. carne de vita;
- 50 gr. unt;
- 2 cepe;
- 4 bete de telina;
- 3 morcovi potriviti;
- 1 cutie de rosii tocate;
- 250 ml vin alb;
- 250 ml lapte;
- nucsoara, sare, piper ulei de masline;
Pasul 1: taie si prajeste ceapa in ulei cu unt, la foc mic. Cand aceasta este gata adauga telina si morcovii taiati.si l asa totul la foc 5 minute.
Pasul 2: adauga carnea de vita tocata si mai lasa 5 minute. Dupa aceste 5 minute adauga laptele si lasa totul la fiert pana cand se evapora laptele. Fa acelasi lucru si cu vinul alb. Adauga putina nuscoara, apoi rosiile tocate, sare si piper. Lasa focul mic si timp de 30 minute adauga din cand in cand putina apa pentru a se patrunde carnea.
Pasul 3: cand sosul este gata adauga-l peste spaghetele fierte in apa cu sare si putin ulei. poti adauga deasupra busuioc proaspat si parmezan.
Sfat: eu folosesc lapte la pregatirea sosului de Bolognese, deoarece acesta pregateste compozitia pentru aciditatea pe care vinul si rosiile o au.
Pofta buna!