Spaghete Bolognese
Sursa Spaghete bolognese
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spaghete bolognese, aici de fata, este reteta mea preferata dintre toate variantele cate exista si cate le-am incercat...
Ingrediente(evident pentru 2 persoane!):
-300 g spaghete,
-300 g carne tocata amestec,
-o ceapa,
-2 catei usturoi,
-2 linguri ulei de masline,
-un morcovel(optional),
-100 g ciuperci(proaspete sau conserva),
-un ardei gras rosu,
-o lingurita boia ardei dulce,
-100 g pasta rosii,
-un varf lingurita oregano,
-un varf lingurita busuioc,
-sare,
-piper negru macinat,
-busuioc pentru decor,
-parmezan ras,
-busuioc pentru decor,
-parmezan ras,
Preparare:
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei cu adaos de apa pana se inmoaie bine. Se adauga ciupercutele tocate marunt completand cu cate putina apa atunci cand este cazul. Urmeaza ardeiul si morcovul, care intre noi fie vorba ii da dulceata si gust sosului. Dupa ce au fiert vreo 10 min se pune carnea tocata si se lasa si ea la calit. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se presara boiaua de ardei dulce si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic.
Cand carnea a fiert aproape complet se dilueaza pasta de rosii si se toarna peste carne. Se condimenteaza cu oregano si busuioc dupa gust.
Pastele fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, puse in momentul in care apa a clocotit bine.
Spaghetele bolognese se servesc calde, cu parmezan ras deasupra si ornate cu busuioc.
Asigurati-va cu un vin rosu bun alaturi de aceste paste si veti avea o cina pe cinste!
Sa aveti pofta si ...atentie la vinul rosu!