contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete “bolognese” – Raw

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Multa lume condamna vegetarienii pentru ca reproduc variante vegetale ale produselor pe care ei de fapt nu le consuma. Si ma refer aici mai ales la binecunoscutele mezeluri de soia, branzeturile de seminte etc. Sa stiti ca si eu gandeam asa pana sa devin vegana. Pana atunci laptele, branza si ouale erau parte integranta din hrana mea insa in momentul in care am renuntat si la acestea am reazlizat ca exista un anumit gol in dieta, care era umplut de obicei de produsele ovo-lacto. Cei care reproduc variante vegane ale preparatelor originale nu o fac pentru ca le este dor de acele preparate ci pentru ca vegetalele se pot combina in asa fel incat sa rezulte un produs cu aspect si gust asemanator insa mult mai hranitor si sanatos.

Un exemplu bun este sosul bolognese de mai jos, care desi contine doar legume si seminte, aduce putin la gust si aspect cu sosul de carne. Sincer sa va spun am gustat adevaratul sos bolognese o singura data in viata mea, pe cand mancam carne si asta deoarece nu-mi placea carnea de vita.

Raw vegan bolognese spaghetti

Spaghete cu sos bolognese (pt 4-5 persoane)

- 4-5 dovlecei mici sau 3 dovlecei mari

Dovleceii se curata de coaja si se razuiesc pe razuitoarea cu gauri mici, se sareaza si se lasa la scurs cateva minute. Se storc apoi de apa si se aranjeaza pe o farfurie.

----------------------------------------------------

SOSUL DE ROSII

- 1/2 cana rosii uscate si inmuiate in apa timp de o ora

- 1 l-ta oregano

- 1 catel mic de usturoi

- 1/2 l-ta busuioc

Se pun toate ingredientele in blender impreuna cu putina apa in care s-au inmuiat rosiile. Trebuie sa rezulte un sos potrivit de gros.

-------------------------------------------------------

SOSUL DE NUCA

- 1 cana nuca

- 2 curmale fara samburi

- 1 praf de piper cayenne

- 1/4 l-ta busuioc

- 1/4 l-ta oregano

- 1/4 l-ta sare

- 1/4 l-ta piper

Macinati nuca. Adaugati restul ingredientelor si mixati pana rezulta o textura lipicioasa.

Amestecati aceasta compozitie cu sosul de rosii si puneti peste pastele de dovlecel.

Razuiti o rosie si turnati pulpa peste spaghete.

Serviti de indata.


Articol recomandat de retete-vegane.blogspot.com