contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Souvlaki Cu Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 gr muşchi de porc, o ceapă, 4 linguri ulei de măsline, o jumătate ceaşcă de vin roşu, 2 căţei de usturoi, o lingură de oregano, 7-8 fire de pătrunjel verde, 4-5 frunze de mentă verde sau uscată, sare, piper, frigărui de lemn sau metalice.


Mod de preparare:

 Frigăruile (beţele), dacă sunt din lemn, se înmoaie minim o oră în apă, ca să nu ia foc în timpul prăjirii. 

 Carnea se spală şi se taie cubuleţe.

 Într-un vas se pun carnea, 

 ceapa tăiată mărunt, usturoiul spălat şi pisat, uleiul de măsline, vinul, menta şi pătrunjelul tocate, oregano, piper, 

 se amestecă bine şi se lasă la marinat cel puţin două ore, în frigider.

 Apoi se înfig bucăţile de carne pe frigărui, 

 se condimentează cu sare şi piper. 

 Se prăjesc pe grătarul cuptorului câteva minute şi se întorc, până se rumenenesc pe ambele părţi. 

Se serveşte cald cu sos tzatziki şi garnitură de cartofi prăjiţi.

Poftă bună!