Souffle De Ciuperci Cu Jambon
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
La şcoala de gătit
E literă de lege:
Pentru suflat iei 1,
Pentru souffle iei 10!
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1)
- 500 grame ciuperci
- 100 grame cascaval
- 3 oua
- 3 linguri smantana grasa
- 100 gr jambon tocat marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- ulei de masline pt calit ceapa
- 1/2 ardei iute tocat marunt
-3 linguri gris (sau pesmet)
- sare, piper, un praf de sare pt batutul albusurilor, boia dulce
Plan de lucru:
- Spalam si taiem rondele ciupercile. Le punem in apa fiarta si le lasam pe foc circa 5 minute, apoi le scurgem bine de apa.
- Separat, calim ceapa tocata (poza 2). Adaugam jambonul si mai lasam pe foc inca 5 minute. Condimentam cu sare, piper boia dulce (poza 3) apoi adaugam ciupercile bine scurse de apa si ardeiul iute tocat marunt (poza 4). Mai lasam pe foc inca 5 minute.
-Punem compozitia intr-un bol (poza 5). Separam albusurile de galbensuri, adaugam galbenusurile peste amestecul de ciuperci (poza 6), apoi adaugam smantana (poza 7).
- Batem albusurile spuma (cu un praf de sare), apoi le adaugam peste compozitie (poza 8 ).
- Omogenizam usor cu o spatula de silicon si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval si grisul.
- Turnam compozitia in 2 vase ceramice (poza 9). Acoperim cu restul de cascaval (poza 10).
- Lasam la cuptorul incins – la 190 grade pentru 20 minute – pana se rumeneste frumos deasupra (poza 11)
- Servim cald sau rece, la fel de bun. (poza 12)
Din pacate nu a mai ramas si pentru poya in sectiune…..
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita